Voordelig naar de film als vijftig plusser.

Ga je mee? Voordelig als vijftig plusser naar de film, je betaald minder, je krijgt een gratis kop koffie en een lekkere koek of muffin. Voor 8,50 euro heb je een leuk middagje uit en er is nog een fijne bijkomstigheid, lees je mee?


Joepie de poepie!

 

Nee, we gaan niet naar “De film van ome Willem”. Dit kennen de meeste midlifers nog als het allerleukste kinderprogramma met liedjes en kleine voorstellingen. Dit programma werd tussen 1974 en 1989 door de VARA uitgezonden. Met de bekende termen, “joepie, de poepie” en “de grote grijze geitenbreier”. Wist jij trouwens al dat deze termen nu ook een vermelding krijgen in de Dikke Van Dale? 

 

Bioscoop

 

We gaan voordelig als vijftig plusser naar de film in de bioscoop. Heerlijk toch, een middagje of avondje naar de bioscoop?
Luxe elektrische Relax Seats, het beste beeld en geluid en natuurlijk lekkere Drinks en Bites. Er is geen ‘Nee’ meer te koop in de luxe bioscopen van tegenwoordig, ze halen van alles uit de kast voor een optimale filmbeleving.

Dus, lekker met de voetjes omhoog met een speciale popcorn smaak of een gezonde snack en met een heerlijk warm of koud drankje.

Laat de film maar beginnen…..

 

Wacht even, ik heb nog een vraag…

 

Luister even wat ik vraag?

Luister wat ik vraag vandaag

Zeg maar ja, of zeg maar nee, doe maar mee.

(Bronvermelding: Tekst van Erwin Rutte, film van Ome Willem)

Luister even allemaal, zijn er mensen van verschillende leeftijden in de zaal?

JAAAA!!!

Ach dat doet mij veel plezier, zijn er dan ook plas pauzes hier?

NEEEE!!!

‘k Geloof dat ik maar niks meer vraag, ’t is wel weer genoeg vandaag.

 

Geen pauze meer in de bioscoop?

 

NEE!!! Er zijn geen (plas)pauzes meer in de meeste bioscopen! Uit onderzoek blijkt dat een pauze de optimale filmbeleving gaat verhinderen. Dus gewoon even ophouden die plas, JA, je moet wat over hebben voor een optimale filmbeleving. Wij, vijftigplussers, weten natuurlijk ook wel dat het hier om de poen gaat. Meer films kunnen draaien zonder pauzes brengt waarschijnlijk meer geld in het laatje dan films draaien met pauzes. 

 

Wil je wel graag een (plas)pauze?

 

Als je een vijftigplusser of toevallig opa en oma van een kleuter bent, dan kun je s’middags naar de 50PLUS Bios of de Kleuterbios, deze film voorstellingen hebben wel een (plas)pauze. Er is helaas geen (plas)geitenbreier die je de weg kan wijzen, maar je hebt genoeg tijd om even naar de wc te gaan.  

 

50PLUS Bioscoop

 

In de hoofdstad van Fryslân kun je voordelig als vijftig plusser naar de film. Elke dinsdagmiddag kun je als vijftig plusser voor maar 8,50 euro naar de bioscoop. Om 13:30 uur worden er prachtige films vertoond, waarbij het aanbod elke twee weken wisselt. Zo geniet je van de allerbeste films, zonder last te hebben van de drukte bij avond- en weekendvoorstellingen. De voorstellingen hebben een pauze en je ontvangt een gratis kop koffie met iets lekkers erbij. Alle leeftijden zijn welkom tijdens 50PLUS, ik denk alleen dat de films die ik er getoond worden tijdens de 50PLUS middagen niet  aanslaan bij de jongere bioscoopbezoekers. Voordeel is wel. Het is voordelig en je hebt een (plas)pauze.

 

Wel of geen pauze in de bioscoop?

 

Ik ga vaak met vriendinnen/vrienden van verschillende leeftijden naar de bioscoop en de meeste van hun vinden een pauze wel prettig, vooral bij de langere films. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt? Plas ophouden en niet teveel drinken? Of wel een (plas)pauze?

 

 

Volg je mij al op Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, waardevolle tips over oa de overgang en nog veel meer leuks.