Een nieuw filter koffiezetapparaat .

Wij hebben een nieuw koffiezetapparaat gekocht, niet omdat de vorige kapot is gegaan, maar omdat we gezonder en zuiniger willen gaan koffiedrinken. De keuze voor een filter koffiezetapparaat is gezonder en zuiniger dan de koffie uit ons Nespresso koffiezetapparaat. Zo gezegd zo gedaan, op zoek naar een fijn filter koffiezetapparaat en weer lekker op de (voor ons) ouderwetse manier koffie gaan zetten.

 

Online review filter koffiezetapparaat.

 

Als ik iets aanschaf voor in de huishouding dan speur ik vaak online om informatie en reviews te bekijken. Ik betrap mij er steeds vaker op dat ik uiteindelijk toch steeds het artikel dan wel bij een winkel in mijn eigen stad koop. Ik koop ook veel online, maar shoppen in een gewone winkelstraat vind ik eerlijk gezegd veel leuker🤭.

Na wat online speurwerk op diverse vergelijking sites komen manlief en ik op een koffiezetapparaat van Melitta. Het betreffende koffiezetapparaat komt heel goed uit de testen van de verschillende aanbieders. Het koffiezetapparaat was best reviewed in februari 2021 door www.kieskeurig.nl

 

Energiebesparende tips tijdens het winkelen.

 

Het voordeel van in een grote stad wonen is toch wel dat alle winkels lekker dichtbij zijn. BCC is de enige winkel die het Melitta koffiezetapparaat heeft staan, dus op naar de BCC.

We worden iets te vriendelijk geholpen door de verkoopster van BCC en zitten voordat we er zelf erg in hebben met ons nieuwe koffiezetapparaat bij een aardige man van Essent. Hij wil wel voor ons berekenen wat we ongeveer meer gaan betalen met de nieuwe energieprijzen. Hadden we zelf al gedaan, deze aardige man gaf ons nog wel een waardevolle tip mee. De CV- ketel staat bij ons altijd op 80 graden, het blijkt dat 60 graden ook prima is. De CV- ketel staat nu op 60 graden en we zijn benieuwd naar de voordelen die ons dit gaat opleveren, ik hou jullie op de hoogte.


Melitta aroma fresh.

 

Maar goed, bij thuiskomst hebben we meteen ons filter koffiezetapparaat uitgepakt en getest. We konden bij dit koffiezetapparaat kiezen voor een thermoskan of een gewone glazen kan. Wij hebben gekozen voor een glazen kan. Wij houden van verse koffie en ik weet nog van mijn werk in het ziekenhuis hoe vaak we koffie wegspoelden omdat het, pardon moi, niet meer te zuipen was. Met dat nog in mijn achterhoofd was de keuze voor een glazen kan snel gemaakt. Daar komt ook nog eens bij dat wij meestal met twee, maximaal vier personen koffiedrinken bij ons thuis.

Nieuw filter koffiezetapparaat

 

Eigen eerlijke mening.

 

Wat wij het prettigste vinden aan het Melitta koffiezetapparaat is de keuze tussen koffiebonen of voorgemalen koffie. Door de ingebouwde molen (met een normaal geluid) kun je zelf van vers gemalen koffiebonen heerlijke snelfilter koffie zetten. We kunnen zelf kiezen voor de maalgraad en de koffiesterkte. Het waterreservoir is afneembaar dus dat is ook erg handig. Zodra je de kan verwijderd zorgt de druppelstop ervoor dat er geen koffie nadruppelt op de warmhoudplaat. We kunnen zelf de tijd instellen voor hoelang de koffie warm moet blijven, 20, 40 of 60 minuten. Persoonlijk vinden wij hierdoor zelf een thermoskan overbodige luxe. Als laatste kun je met de timer zelf het tijdstip bepalen wanneer je koffie klaar moet staan.

 

Conclusie.

 

We zijn blij met ons Melitta koffiezetapparaat en de heerlijke koffiegeur die we tijdens het koffiezetten weer in huis hebben.

Er zijn geen minpunten te noemen over ons nieuwe filter koffiezetapparaat. Het is ook makkelijk schoon te maken, we moesten het wel snel ontkalken maar dat komt door het harde water in het Noorden van het land.

Wij kochten het Melitta koffiezetapparaat voor 180 euro en toen na een week bleek dat het koffiezetapparaat 30 euro goedkoper was kregen wij op ons eigen verzoek bij BCC keurig het verschil van 30 euro weer op onze rekening gestort.

Voor de uitvoering met een thermoskan betaal je ongeveer 30 euro meer.

Lees ook:  Is koffie drinken goed voor je?

Volg je mij al op Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, waardevolle tips over oa de overgang en nog veel meer leuks.