Hoe weet je welke BH maat goed past tijdens de overgang?

Tijdens de overgang veranderen je borsten dus ook je BH maat. Tijd voor een nieuwe BH en het liefste eentje die goed zit. Veel vrouwen kopen nog steeds vaak een te kleine BH. Ik las op een website van onze zuiderburen dat 70% van de vrouwen een verkeerde BH maat koopt. En nee, dit is geen flauwe Belgenmop. Maar hoe weet je welke BH maat je nu hebt tijdens de overgang?

BH met of zonder beugel?

Ik weet niet hoe het bij jullie hangt en zit, maar ik merk bij mezelf dat ik inderdaad ook een andere BH maat heb gekregen tijdens de overgang. Was ik eerst altijd helemaal van de beugel BH, nu draag ik veel vaker een BH zonder beugels. Even een vraagje aan jou. Ga jij liever ook niet naar de lingeriezaken waar ze helaas wat mijzelf betreft nog te vaak ongevraagd en zonder enige gêne je gordijntje opentrekken en dan doodleuk vragen of ie past? Sta je daar met je ontblote bovenlijf en public….loopt er net weer een kerel langs met een lingeriesetje voor zijn vriendin, in het pashokje naast jou. Dat dus…

Passen van lingerie in een lingeriezaak is niet bepaald favoriet bij de meeste vrouwen.

Nou ben ik niet preuts, maar een beetje meer privacy tijdens het passen van lingerie en een iets meer klantvriendelijke houding zou ik wel héél fijn vinden! Nog even over die kerel, dat hij in een lingeriezaak komt winkelen is natuurlijk prima, maar de tolerantie grens stopt echt wel achter in de lingeriezaak bij de pashokjes! Of ben ik nou wel een preutse menopauze tuthola? Kan ook komen door de overgang hoor, oké, ik dwaal af. Even terug naar de BH’s, door dit voorval koop ik de mijn lingerie en BH’s tegenwoordig het liefst online.

Online BH shoppen in de juiste maat.

Meten is weten, de meeste online shops hebben een handige maattabel op hun website staan. Omdat ik zelf nog niet zo handig en bedreven ben in het plaatsen van affiliate links, plaats ik nu wel even een gewone link naar een bekende lingeriezaak, zij hebben een handige calculator waarmee jezelf de juiste BH maat kunt berekenen. Toch kun je als je in de overgang zit het beste even een keer een afspraak maken voor een nieuwe BH in de juiste maat bij een rustige lingeriezaak. Zij zorgen ervoor dat je BH maat helemaal goed wordt gemeten en dat jij zeker bent van een goedzittende BH.

Op afspraak shoppen in een lingeriewinkel.

Ga je liever gewoon shoppen, iets wat ik zelf ook erg leuk vind, dan zijn er tegenwoordig in iedere stad wel lingeriezaken waar je op afspraak kunt shoppen. Er wordt meestal in sessies gewerkt van ongeveer 45 minuten. Je krijgt alle aandacht en weet dan zeker dat je met de juiste maat BH naar huis gaat. En last but not least….als er toevallig dan wel een kerel langs komt lopen met een lingeriesetje voor zijn vriendin of vrouw, dan is het hoogstwaarschijnlijk je eigen kerel!

Ik ben nog wel heel benieuwd of jij ook zo’n hekel hebt aan het passen van lingerie in een lingeriezaak?

 

Volg je mij al op Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, waardevolle tips over oa de overgang en nog veel meer leuks.