Ik heb sinds een maand of twee het bloggen weer opgepakt en er is veel veranderd sinds 2014. Toen had je bijna alleen nog maar hobby bloggers en een klein groepje bloggers die geld verdienden aan bloggen. Tegenwoordig is er een grotere groep bloggers die geld verdienen met bloggen in combinatie met affiliate marketing. Ik krijg als blogger steeds vaker vragen over wat affiliate marketing is en hoe ik daar dan geld mee kan verdienen, en al helemaal als vijftig plusser? Ik ben zelf nog maar net begonnen met affiliate marketing, maar ik leg graag aan jou uit wat het is en dat affiliate marketing niet aan leeftijd gebonden is.

 

Wat is affiliate marketing?

 

Bij affiliate marketing prijs jij een product van een ander aan, wel het liefste een product waar jezelf achter staat of wat jij zelf al hebt aangeschaft. Als dit product via jouw website verkocht wordt – het kan ook zonder eigen site maar dat leg ik een andere keer uit – dan ontvang jij een commissie. Door je aan te sluiten bij affiliate netwerken kun jij met een affiliate link een product verkopen via jouw blog of website. Jij als lezer van, in dit geval mijn blog betaald hier natuurlijk niets voor, jouw aankoop via mijn website levert mij een kleine commissie op. 

 

Lifestyleblog voor vijftigplus vrouwen.

 

Ik heb een lifestyleblog voor vijftigplus vrouwen dus het is vrij logisch dat ik mij daar ook op richt met affiliatie marketing. De vrouw waar ik voor schrijf is ongeveer vijftig, wil graag meer weten over hoe zij op een leuke manier ouder wordt, ze is geïnteresseerd in fashion, reizen, interieur, gezondheid (met de nadruk op de overgang). Ze wil nu toch echt nog een keer gaan voor die droom of wens, die ze door haar drukke gezinsleven en/of carrière nog niet heeft kunnen vervullen.

 

Niche.

 

Als ik nu iets met affiliate marketing wil gaan doen in combinatie met mijn blog dan is het handig dat de producten die ik laat zien, passen bij bovenstaande doelgroep of een nog beter woord…..niche. Een niche is een specifieke doelgroep waar jij voor gaat bloggen of een product voor wil gaan maken en verkopen. Natuurlijk wil jij net als mij het liefste iedereen helpen, maar met een niche kies jij ervoor om een specifieke doelgroep te gaan helpen. In mijn geval 50 plus vrouwen die naast lifestyle ook alles willen weten over de overgang.

In mijn geval zou ik heel goed iets met Affiliate Marketing kunnen gaan doen met supplementen voor vrouwen die in de overgang zitten. Of iets met boeken over de menopauze en de overgang. Omdat ik een lifestyleblog heb passen mode voor vijftig plus vrouwen of reizen voor vijftigplussers ook heel goed bij mijn website. Allemaal onderwerpen die relevant zijn voor mijn blog, mijn lezers en volgers.

Als ik mijn affiliate marketing nu zou gaan richten op mannen die van vissen houden en ik laat advertenties zien met vishengels, aas en weet ik niet wat deze mannen allemaal gebruiken voor hun hobby. Dan zou ik volledig de boot missen met Affiliate Marketing op mijn website, ik kan dan beter met deze mannen gaan vissen. Dit onderwerp vind ik niet interessant, mijn volgers en lezers ook niet (in de meeste gevallen).

 

Affiliate netwerken.

 

Hoe kom je aan producten die je als affiliate kan gaan gebruiken?

Hiervoor meld je jouw website of blog aan bij verschillende affiliate netwerken. Ik ben net begonnen met het aanmelden van een aantal van deze netwerken (Daisycon, Awin en Tradetracker). Er zijn ook grote bedrijven zoals bol.com die zelf een eigen affiliate netwerk hebben. Bij deze grote bedrijven kun jij jezelf aanmelden zonder tussenkomst van een affiliate netwerk.

 

Geduld is een schone zaak.

 

Het is wel zaak dat je al wat volgers en lezers hebt op je blog. Die krijg je onder andere door waardevolle content te leveren aan je volgers en lezers. Je moet wel heel veel geduld hebben en continue je blog blijven verbeteren, een eigen schrijfstijl creëren en eigen content creëren. Zorg er ook voor dat je een leuk onderwerp of niche uitzoekt voor je blog of website. Anders wordt het heel moeilijk om leuke en waardevolle teksten te blijven schrijven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geluk heb dat er nog niet zoveel bloggers zijn die het leuk vinden om over de overgang schrijven. 

 

Overgang.

 

Ik weet door studies en als ervaringsdeskundige heel veel van de overgang. Ik vind het heel leuk om waardevolle tips over de overgang te geven. Daarnaast vind ik dat er nog te weinig leuke lifestyle blogs zijn voor vijftigplus vrouwen. Ik las een interessant onderzoek in het tijdschrift Margriet. Daaruit kwam naar voren, dat van de 1000 ondervraagde vrouwen, maar liefst 65% aangaf dat ze research deden op internet om zich voor te bereiden op de overgang. En 72% vindt dat de voorlichting over de overgang tekortschiet, voor mij was dit alweer een reden om de overgang toch nog meer bespreekbaar te maken. Dit doe ik nu met mijn lifestyleblog voor vrouwen van een jaar of vijftig en ik vind het super leuk om over dit onderwerp te schrijven. 

 

Geld verdienen met affiliate marketing.

 

Hoe meer volgers je hebt, hoe meer je kunt gaan verdienen met affiliate marketing. Al zie je ook wel steeds meer succesvolle affiliate marketeers zonder heel veel volgers.

In mijn geval is het voor een bedrijf dat bijvoorbeeld supplementen voor vrouwen in de overgang verkoopt een hele goede keuze om deze producten op mijn blog te laten zien. Als ze deze supplementen bijvoorbeeld op een blog voor vrouwen in de leeftijd van 25 tot 40 jaar laten zien, zijn er veel minder vrouwen die hun advertentie zullen lezen. De lezeressen van zo’n blog zitten nog niet in de overgang en als er wel een aantal in de overgang zitten dan is dit een klein gedeelte van deze lezeressen.

Mijn blog wordt gelezen door vrouwen die bijna allemaal in de overgang zitten. Ik geef waardevolle tips op mijn blog voor vrouwen in de overgang, dus een adverteerder of bedrijf weet dat hun product zo ie zo makkelijker wordt gezien op mijn blog. 

 

Plezier en focus.

 

Dus als jij een goede niche hebt dan hoef je niet persé duizenden volgers te hebben, al is dit natuurlijk wel heel fijn. Je kunt met een goede niche vrij snel wat geld gaan verdienen met affiliatie marketing. Publiceer ook wekelijks een blog artikel of meer en blijf waardevolle content aanbieden aan je volgers. Zolang jij plezier hebt aan wat je doet, geduld hebt en focus kunt houden dan is bloggen in combinatie met Affiliate Marketing misschien ook wel iets voor jou.

 

Lees ook: Vanuit huis werken als vijftigplusser.

 

Volg je mij al op Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, waardevolle tips over oa de overgang en nog veel meer leuks.