Wat kun je doen tegen opvliegers en nachtzweten?

In de overgang hebben veel vrouwen last van opvliegers en nachtzweten. Vandaag laat ik je 8 tips tegen opvliegers en nachtzweten zien. Het zijn simpele en effectieve tips om dit probleem op te lossen.

Opvliegers en nachtzweten in de overgang.

Overdag noemen we ze opvliegers en s’nachts wordt het nachtzweten of nachtelijk transpireren genoemd. Feit blijft dat ze allebei vervelend zijn en vooral voorkomen in de overgang. Gelukkig kun je er zelf wat aan doen om ze te verminderen. Helaas is er een kleine groep vrouwen, die zoveel last hebben van overgangsklachten – ik hoop voor jou dat je niet tot deze groep behoort – dat zij beter een afspraak kunnen maken bij een huisarts, overgangsconsulente of een gynaecoloog.

Nachtelijke transpiratie in de overgang, wat kun je zelf doen?

    • Slaap in een goed geventileerde kamer, het liefst met het raam een klein stukje open.
    • Draag nachtkleding van biologisch katoen, wol, zijde of bamboe. Ga hier naar de heerlijke collectie van Ten Cate onderkleding.

                      Shop de collectie

  • Slaap niet in je nakie, naakt slapen stimuleert zweten.
  • Drink liever geen alcohol voor het slapen gaan, ook dit zorgt voor nachtelijke zweetaanvallen.
  • Pittig eten triggert ook nachtelijk transpireren, eet dus niet te pittig en als je dit wel doet, eet dan niet te laat in de avond.
  • Gebruik beddengoed van goed absorberend en natuurlijk materiaal zoals katoen of zijde.
  • Mediteren. Ik doe zelf altijd een korte meditatie oefening voor het slapen, ook als ik geen last heb van stress. Als je echt profijt wil hebben van mediteren dan moet je dit eigenlijk iedere dag doen. Teveel stress zorgt ook voor nachtelijk transpireren.

 

Supplementen tegen opvliegers en nachtzweten.

Je kunt ook supplementen nemen voor het verminderen van opvliegers en nachtzweten. Laat je altijd goed informeren naar de mogelijkheden en begin zelf niet met van alles te experimenteren. Raadpleeg bij het gebruik van medicijnen altijd een arts.

Makkelijker door de overgang met leefstijl aanpassingen.

Zoals je ziet kun jezelf met kleine aanpassingen ervoor zorgen dat je makkelijker door de overgang heen gaat. Voeding, beweging en ontspanning, ofwel je leefstijl, spelen hierin een belangrijke rol.

Heb je vragen op het gebied van leefstijl aanpassingen dan mag je mij altijd een mailtje sturen info@midlifeblogster.nl. Ik reageer meestal binnen 24 uur😉

Ik wens je met bovenstaande tips een goede nachtrust, zonder teveel nachtelijk transpireren toe.

Lees ook: Voeding en overgang

Volg je mij al op Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, waardevolle tips over oa de overgang en nog veel meer leuks.